Dension konferenca

Dension distributerska konferenca in ogled dirke WTCC v Monzi

V Milanu je od 18. do 22. Maj-a potekala distributerska konferenca podjetja Dension. Na konferenco sva bila povabljena tudi predstavnika podjetja EURORA D.O.O., ki je uradni distributer za Slovenijo.

Glavni del konference je potekal v petek in soboto dopoldan. Popoldan pa smo se udeležili kvalifikacijskega treninga dirke WTCC (World Touring Car championship), ki je bila tisti vikend na dirkališču v bližnji Monzi, ki sicer vsako leto gosti tudi karavano Formule 1. Podjetje Dension je namreč glavni sponzor ekipe Zengo Dension Team, za katero vozi Norbert Michelisz z avtomobilom BMW 320 TC. Avtomobil poganja 1.6 litrski turbo motor, ki razvije kar 310 KM.

Po prihodu na dirkališče smo se odpravili na streho nad boksi, kjer smo si ogledali oba kvalifikacijska treninga. Na sporedu sta v istem dnevu namreč vedno 2. dirki, ki se točkujeta ločeno. Končni rezultat med 23. dirkači je bil 4. in 7. štartno mesto za nedeljsko dirko. Po končanem treningu smo imeli čast obiskati bokse, kjer smo lahko spoznali celotno ekipo ter si ogledali tudi dirkalnik. Nedeljsko dirko smo si ogledali v prvi šikani po startno ciljni ravnini imenovani ˝Variante del Rettifilo˝. V 1. dirki je Norbertu že kazalo odlično, vendar je v zadnjem krogu v ciljni ravnini izgubil 3. mesto in osvojil še vedno odlično 4. Za stopničkami pa zaostal 30 tisočink sekunde! V izjemo zanimivi 2. dirki je bilo veliko prehitevanj. Norbert je tako že v 3. krogu prišel iz 7. štartnega položaja do 3. mesta. Žal pa je nato v rahlem trku večjih dirkačev izgubil nekaj mest in osvojil končno 7. mesto.

Norbertu tudi v podjetju EURORA D.O.O. želimo čim boljši preostanek sezone!