Dension nova linija Lite vmesnikov

Dension je ob koncu leta 2011 predstavil prenovljeno linijo Lite vmesnikov. Nova generacija vključuje Dension Gateway Lite (Lite 3) ter Lite BT z Bluetooth dodatkom, kateri je razvit kot zamenjava za model Blue.

Lite verzija je namenjena za avtomobile, kjer ni mogoč prikaz tekst informacij. Odlikuje ga preprosta uporaba in velik spekter kompatibilnih avtomobilov, oziroma avtoradijev. Nova verzija je namreč na voljo tudi za Japonske avtomobile, vključujoč znamke Mazda, Toyota, Lexus, Honda in Suzuki. Za slednje sta bili pred tem na voljo samo dražji različici Dension Gateway 100 in 300. Posebnost vmesnika je tudi strojna oprema. Lite, oziroma Lite BT, je namreč razvit v samo dveh različicah vezja, ob priključitvi avtoradiu ustreznega kabla pa pridobi kompatibilnost s slednjim. Tako je tudi ob menjavi avtomobila precejšnja verjetnost, da bo vmesnik kompatibilen, oziroma bo zanj potrebno dokupiti le ustrezen kabel.

Razširjena je tudi podpora glasbi iz USB medija, saj ni več omejitve števila map, kot pri prejšnji Lite verziji. Na USB ključ ali prenosni disk je možno naložiti poljubno število map, za lažjo in boljšo organizacijo glasbe, pa vmesnik podpira tudi uporabo podmap.

Na vmesnik je možna dodatna priključitev iPod kabla ali nosilca za predvajanje glasbe iz iPhone ali iPod predvajalnika. Podpira 1A napajanje in tako polni vse aktualne modele, vključno z iPhone 4S in iPod Touch 4, brez potrebe po dodatkih za polnjenje (Power Booster).

Omogoča tudi priključitev dodatnega AUX kabla za predvajanje glasbe iz Mp3 predvajalnika, mobilnega telefona ali pa poslušanje navodil GPS navigacije.

Več informacij: Dension Gateway Lite/Lite BT