Zakaj obdržati tovarniški avtoradio?

Vam avtoradio ne omogoča predvajanja glasbe iz priljubljenih medijev, oziroma nima Bluetooth podpore za prostoročno telefoniranje? Se odločate med nakupom vmesnika za nadgradnjo tovarniškega avtoradia ali zamenjavo le tega z neoriginalnim avtoradiem?

V nadaljevanju si lahko preberete 5 razlogov, zakaj rajši obdržati tovarniški avtoradio in slednjega nadgraditi:

Lepši izgled

Se vam bolj dopade izgled spremenjene armaturne plošče na prvi fotografiji ali tovarniška estetika na drugi fotografiji?

Audi_aftermarket

Zamenjan avtoradio

Tovarniški avtoradio

Tovarniški avtoradio

 

 

 

 

[br][br][br][br]

V izogib kraje

Tovarniško vgrajeni avtoradiji so pred krajami zaščiteni s kodno številko, oziroma so vezani na avtomobil. V tem primeru je za delovanje v drugem avtomobilu potrebno  programiranje z originalnim servisnim računalnikom. Zato tovarniški avtoradii za kraje praktično niso zanimivi. Drugače pa je z naknadno vgrajenimi avtoradii, kateri so v večini primerov pred krajo zaščiteni samo s snemljivo ploščico. V kolikor ploščico pozabimo odstraniti, pa lahko kaj hitro ostanemo brez avtoradia, in kar je ponavadi še huje, razbitim steklom ali poškodovano klučavnico zaradi vloma.

Vlom zaradi kraje avtoradia

Vlom zaradi kraje avtoradia

Različne velikosti radijskih enot

Tovarniški avtoradii so pogosto različnih dimenzij, večinoma so višji, lahko pa tudi širši kot t. i. aftermarket avtoradii. Zato je običajno poleg nakupa avtoradia potreben še nakup ustrezne maske.

Maska za neoriginalne avtoradie

Maska za neoriginalne avtoradie

Volanske ali obvolanske kontrole

Ob menjavi avtoradia izgubite upravljanje avtoradia preko tipk na volanu ali obvolanske ročice, oziroma je za delovanje potreben nakup dodatnega adapterja.

Upravljanje tovarniškega avtoradia preko tipk na volanu...

Upravljanje tovarniškega avtoradia preko tipk na volanu…

...ali obvolanskih kontrol

…ali obvolanskih kontrol

 

 

 

 

[br][br][br][br][br]

Dobra kvaliteta tovarniških avtoradiev

Tovarniški avtoradii so običajno proizvedeni pri priznanih proizvajalcih avtoradiev po najvišjih standardih in je njihova kvaliteta na zelo visoki ravni. Le običajno so uporabniki le teh prikrajšani za Mp3 podporo, Bluetooth prostoročno telefoniranje, oziroma vhode za priključitev dodatnih naprav kot so USB ključi, iPod predvajalniki, itd.