xCarLink USB/SD

Opis

xCarLink – enostavno predvajanje MP3 glasbe v vašem avtomobilu

xCarLink USB/SD je vmesnik, s pomočjo katerega lahko na vašem avtoradiu predvajate MP3 glasbo iz USB ključa, SD kartice ali AUX vhoda.

Neposredno upravljanje naprave na vašem avtoradiu

Napravo xCarLink odlikuje popolnoma enostavno upravljanje neposredno na vašem avtoradiu ali z obvolanskimi kontrolami. Z obstoječimi funkcijami vašega avtoradia torej spreminjate glasnost, previjate pesmi in v celoti izbirate predvajano glasbo.

Enostavna priključitev brez zapletenih vezav in programiranja

Priključitev naprave xCarLink na vaš avtoradio je enostavna, saj vmesnik na eni strani povežete z avtoradiem preko vhoda za CD izmenjevalnik, na drugi del pa priključite USB ključ oziroma SD kartico. Nato na vašem avtoradiu samo še pritisnete ustrezen gumb za predvajanje zvoka in že lahko uživate v izbranih glasbenih ritmih.

Zagotovljena najvišja kvaliteta zvoka

xCarLink vmesnik ima vgrajen visokokakovostni MP3 digitalni dekodirnik, ki zagotavlja najvišjo kvaliteto zvoka in se lahko primerja z zvokom predvajanim z zgoščenk.

MP3 glasba na običajnem tovarniškem avtoradiu

Za predvajanje MP3 glasbe iz USB ključa ali SD kartice ne potrebujete avtoradia z MP3 podporo, temveč lahko MP3-je predvajate na običajnem CD predvajalniku ali kasetniku. Ustrezen vmesnik za vaš tip avtomobila izberete s pomočjo Iskalnika vmesnikov desno na strani (vmesnik deluje samo na originalnem tovarniškem avtoradiu).

5 razlogov za nakup vmesnika xCarLink:

– visokokakovosten zvok,
– enostavno upravljanje neposredno preko avtoradia,
– zmožnost predvajanja več tisoč skladb,
– enostavna priključitev,
– brez sprememb na armaturni plošči

V kompletu prejmete:

– xCarLink USB/SD/AUX vmesnik (DxŠxV: 98 x 61 x 18 mm) s priključnim kablom (1 m)
,
– nosilec vmesnika za elegantno vgradnjo,
– navodila za uporabo in namestitev.

xCarLink USB/SD

 

xCarLink USB_SD_BT_

Spletna cena: 99 EUR

Garancija: 1 leto

 

Uporaba

Kako preko avtoradia dostopam do xCarLink vmesnika?

Za dostop do vmesnika in predvajanje glasbe uporabite eno izmed tipk: MODE, SOURCE, dvakratni pritisk na tipko CD ali pritisk na tipko, s katero preklapljate med radiem, CD-jem ali kasetnikom.

Kako uredim mape za predvajanje glasbe?

mape

Pesmi na USB ključu ali SD kartici morajo biti razporejene v mape poimenovane z imeni CD01, CD02, itd. Število podprtih map je odvisno od avtoradia, vendar vsi podpirajo vsaj 6 map, nekateri tudi do 12.
V vsaki mapi imate lahko do 999 pesmi.

Kako upravljam xCarLink vmesnik na avtoradiu?

Vmesnik bo shranjene mape prepoznal kot posamezne CD-je, zato lahko na avtoradiu mape izbirate s številkami oziroma s tipko, s katero se tudi sicer premikate po shranjenih postajah. Pesmi znotraj mape izbirate z enojno puščico ali tipko PREVIOUS/NEXT. Za hitro prevrtavanje se običajno uporablja dvojna puščica.

Pesmi oziroma mape lahko izbirate tudi z obvolanskimi kontrolami.

Kako bodo pesmi prikazane na avtoradiu?

Na zaslonu avtoradia se bodo med predvajanjem glasbe izpisovali številka mape, številka pesmi ter trajanje pesmi (v kolikor je avtoradio zmožen prikazovati vse tri podatke). Ime oziroma naslov pesmi na radiu ne bo prikazan. V kolikor vaš avtoradio ne more prikazovati trimestnih števil, se bo po številki 99 izpis na zaslonu ponastavil in pričel šteti od začetka, pesmi pa se bodo normalno predvajale naprej do zadnje shranjene skladbe znotraj posamezne mape.

Vmesnik si zapomni številko in čas zadnje predvajane skladbe, zato se bo ob ponovni priključitvi le-ta nemoteno predvajala naprej.

Ali vmesnik xCarLink omogoča uporabo funkcije RANDOM oz. SHUFFLE?

Vmesnik omogoča uporabo funkcije RANDOM oz. SHUFFLE (predvajanje skladb v naključnem vrstnem redu), če to funkcijo podpira vaš avtoradio. Random način lahko izbira pesmi znotraj posamezne mape (Random CD) ali znotraj vseh map (Random All).

Ali lahko na vmesnik priključim tudi MP3 predvajalnik oz. mobilni telefon?

xCarLink vmesnik omogoča tudi priključitev drugega izvora zvoka (MP3 predvajalnik, mobilni telefon, …), ki ga na napravo priključite s priloženim AUX kablom. V tem primeru pesmi izbirate neposredno na predvajalniku, vse ostale lastnosti, ki jih vmesnik zagotavlja, pa ostanejo iste kot pri prej opisanem načinu predvajanja.

xCarLink – USB/SD – navodila za uporabo
xCarLink – Bluetooth- navodila za uporabo

 

Namestitev

Enostavna namestitev v 3 korakih

1. korak

Avtoradio odstranite iz armaturne plošče

* Priporočamo, da si za enostavnejšo demontažo ogledate stran FITAUDIO oz. povprašate v avtoakustični delavnici ali na avtoservisu.

2. korak

Poiščite vhod za CD izmenjevalec in priključite konektor vmesnika v ta vhod.

*Na večini avtoradiev so si vhodi med seboj različni, tako da izbira pravilnega ni težavna, v nasprotnem primeru pa se orientirajte po shemi na avtoradiu.

3. korak

Kabel vmesnika speljite na mesto, kjer želite imeti shranjen vmesnik (sovoznikov predal, sredinsko naslonjalo za roke, …).

Vaša armaturna plošča ostane popolnoma nespremenjena in za namestitev vmesnika ni potrebno kakršno koli vrtanje, vijačenje ipd.

Čas namestitve: 10 min

 

Bluetooth

xCarLink Bluetooth modul za prostoročno telefoniranje

xCarLink Bluetooth modul je dodatek k xCarLink USB/SD vmesniku, ki omogoča prostoročno telefoniranje in poslušanje glasbe, shranjene na vašem mobilnem telefonu. Bluetooth predvajanje glasbe poteka preko A2DP protokola, ki ga dandanes podpirajo vsi mobilni telefoni. Poleg primarne funkcije prostoročnega telefoniranja lahko torej s pridom uporabljate še dodatno funkcijo, ki vam omogoča poslušanje vaše najljubše glasbe iz mobilnega telefona tudi v avtu

Način delovanja

Mikrofon za telefonske pogovore se nahaja neposredno na xCarLink Bluetooth modulu, vašega sogovornika pa slišite preko avtomobilskih zvočnikov. Na klic se oglašate s tipko na modulu ali s tipko „naslednja skladba“ neposredno na avtoradiu, pogovor pa prekinete s tipko na modulu. Ob dohodnem klicu se glasba predvajana preko xCarLink vmesnika samodejno prekine in po končanem klicu predvaja naprej (te lastnosti ne veljajo pri poslušanju radijske postaje ali CD-ja oz. kasete).

Namestitev

Namestitev je popolnoma enostavna, saj je modul potrebno le priključiti v BT/AUX vhod na xCarLink USB/SD vmesniku. Dolžina kabla med njima je 2 metra, zato lahko vmesnik nemoteno namestite v sovoznikov predal, Bluetooth modul pa na primerno mesto na armaturni plošči.

Podrobnosti

* xCarLink Bluetooth modul za svoje delovanje ne potrebuje baterij ali dodatnega napajanja.

* Na xCarLink Bluetooth modul lahko priključite tudi mobilni telefon iPhone.

* Bluetooth modul ne more delovati brez xCarLink vmesnika.

* Mere modula: DxŠxV: 58 x 22 x 14 mm

 

Cena: 70 EUR
Spletna cena: 59 EUR

Garancija: 1 leto